My photo
Chiang Mai, Thailand
Sinds 2003 wonen en werken mijn vrouw Marielle en ik, samen met onze twee kinderen Simcha en Ava, in het noorden van Thailand.

Sunday, March 27, 2011

gebed nodig voor Burma


De krant in ballingschap The Irrawaddy, die vanuit Chiang Mai opereert, meldt vandaag dat het ziekenhuis van het Birmese grensplaatsje Tachilek binnenstroomt met gewonden na de 6.8 aardbeving in de Shan Staat. Veel patiënten, waaronder kinderen en ouderen, worden buiten neergelegd in het zicht van voorbijgangers. Liggend op de grond, in een bed rustend of zittend, wachtend op behandeling. Ruim 700 mensen hebben zich al gemeld bij het ziekenhuis. Elke kamer is overvol weten getuigen aan de krant te melden. Alleen de ernstige gevallen worden meteen geholpen.
In Mae Sai, aan de Thaise kant, tegenover het grensplaatsje, word het Thaise doktoren die graag willen helpen onmogelijk gemaakt om de vriendschapsbrug tussen beide grensplaatsen over te steken. En voor journalisten is de toegang al helemaal verboden, bang als de Birmese autoriteiten zijn voor buitenlandse inmenging. Dit in tegenstelling tot World Vision en Unicef van wie wel wordt toegestaan hulpgoederen te sturen naar het getroffen gebied.
Veel gewonden komen uit Tarlay, een stadje in de buurt van het epicentrum, waar bijna elk gebouw is beschadigd of ingestort. De toegang tot de plaats is beperkt omdat regeringstroepen de weg blokkeren. Alleen mensen die terugkeren om hun verwanten te zoeken mogen erdoor. Veel doden en gewonden zijn familieleden van militaire functionarissen.
Vanochtend werd in Mae Sai om 5.37 uur plaatselijke tijd nog een naschok gevoeld.
Bron: The Irrawaddy

No comments:

Post a Comment