My photo
Chiang Mai, Thailand
Sinds 2003 wonen en werken mijn vrouw Marielle en ik, samen met onze twee kinderen Simcha en Ava, in het noorden van Thailand.

Sunday, March 21, 2010

vieze voeten en een zere keel

Het zal voor jullie momenteel wat moeilijk voor te stellen zijn, maar hier lopen we bijna het hele jaar op blote voeten. Logischerwijs zien je voeten er aan het einde van een dag niet zo fris meer uit. Tijdens de maanden februari, maart en april branden boeren in de gebieden rondom Chiang Mai hun velden af met als gevolg zware luchtvervuiling in Chiang Mai. De stad ligt in een dal en alle rook blijft hangen.
Het maakt niet uit hoe vaak je de vloer dweilt of de tafel afneemt, er ligt zo weer een dun laagje as. Je voeten zien dan ook pikzwart.
Het lijkt soms wel of het mistig is, maar het is de vervuilde lucht waardoor we de bergen niet meer kunnen zien. Veel mensen hebben een zere keel, verstopte neus en ademhalingsproblemen. Sport activiteiten op school worden regelmatig afgelast. We zijn dankbaar voor de fikse regenbui die God eind vorige week naar ons toe stuurde. Dat heeft de boel weer wat opgeklaard.

1 comment:

  1. Als je de hele dag op bloten voeten loopt krijg je dat soort dingen ja. Het is knap vervelend, succes verder.

    ReplyDelete