My photo
Chiang Mai, Thailand
Sinds 2003 wonen en werken mijn vrouw Marielle en ik, samen met onze twee kinderen Simcha en Ava, in het noorden van Thailand.

Monday, March 1, 2010

klimmen, klauteren en slangen

Vandaag waren de scholen dicht ivm een Thaise nationale feestdag: Makha Bucha day. Op deze dag vieren de thai de onderwijzingen van Boeddha.
Het leek ons wel een geschikte dag om een van de bergen rondom Chiang Mai op te gaan en de schoonheid van G'ds natuur te vieren. We vonden een mooi plekje waar we konden klimmen en klauteren. De meeste mensen gaan naar de plekjes waar alle anderen ook al heengaan en we zouden geen Nederlanders zijn als we het lekker zelf wilde uitzoeken. Gevolg is wel dat je soms andere 'dingen' tegenkomt. Slangen zijn van nature schuw en houden niet van herrie. Daarom kom je ze ook niet tegen op die plekken waar veel mensen zijn. En....dat is waarschijnlijk ook de reden dat de meeste mensen naar die plekken gaan: omdat het veilig is. Maar goed, ons Nederlands kolonisten bloed kruipt waar het niet gaan kan. En deze slang was banger voor onze zingende Ava dan wij voor hem.

No comments:

Post a Comment