My photo
Chiang Mai, Thailand
Sinds 2003 wonen en werken mijn vrouw Marielle en ik, samen met onze twee kinderen Simcha en Ava, in het noorden van Thailand.

Sunday, April 11, 2010

doden in Bangkok

Een artikel uit de digitale NRC krant van zondag

Bangkok, 11 april. Aanhangers van de in 2006 door het leger afgezette president Thaksin Shinawatra hebben vandaag een oproep aan de Thaise koning Bhumibol Adulyadej gedaan om de crisis te beslechten, waarin het land al maanden verkeert. Volgens de betogers is dit de enige manier ,,om meer doden te voorkomen''.
Thailand beleefde gisteren het bloedigste politieke geweld in achttien jaar tijd. Zeker twintig mensen kwamen om het leven en er vielen meer dan achthonderd 
gewonden door confrontaties tussen demonstranten en ordetroepen. Bhumibol, die door veel Thai wordt vereerd als een halfgod, zit al bijna 64 jaar jaar op de troon. 
In 1992 wist hij een vreedzaam einde te maken aan een opstand door zowel het leger als de leiders van de protesten te straffen.

Demonstraties

In de Thaise hoofdstad Bangkok wordt al meer dan een maand gedemonstreerd tegen de regering van premier Abhisit, door aanhangers van de in 2006 door het leger 

verdreven en inmiddels wegens corruptie veroordeelde premier Thaksin Shinawatra. De in het rood geklede betogers eisen nieuwe verkiezingen.

Abhisit weigert af te treden. Hij zei gisteren in een televisietoespraak te werken aan een oplossing

.

No comments:

Post a Comment